20090605

Filminspeling klaar!

Nu is het inspelen van de film klaar. Niet, dat daarmee de film klaar is... Nu volgt het redigeren, samenvoegen met geluid enzovoort. Kjell Gustavsson van Cymbal TV, een christelijke filmmaker, zal daar nu mee aan de slag gaan. Van de herfst zal de film uitkomen.

Nadat alle beelden waren opgenomen was het geluid aan de beurt. De stemmen van de vertellers in de verschillende talen en de muziek. Dat was nog even een probleem. Het bleek, dat in de kerk te veel bijgeluiden waren voor de gevoelige opneem apparatuur. Maar uiteindelijk mochten we de studio van de lokale radio lenen. De muziek bij de film wordt fluitmuziek. Om problemen met copyright en kostbare vergoedingen te vermijden hebben we een aantal stukken op indiaanse fluiten opgenomen. De stukjes zijn door mij gemaakt en er zijn dus geen copyrightproblemen mee. (Als u nog niet wist dat ik op zulke fluiten speel kunt u luisteren op www.myspace.com/arcticflute ). Het waren drukke en spannende dagen.

1 opmerking:

Anoniem zei

ZO Gerard, schrijven en fluiten... ik wist niet dat je zo goed kon spelen. Ik heb even geluisterd op je myspace pagina. Mooi hoor. Mijn complimenten. Jij en Gerdien zijn getalenteerde mensen!
Veel zegen.
Liefs Ronie & Joyce Rampersad