20131219

Gezegende kerstdagen

Nog minder dan een week tot de kerst. De kerstvakantie begint morgen voor de meeste scholen. Overal kerstmannen, kerstbomen en sfeervolle verlichting in het donkere Zweden. Vandaag stond er in de krant te lezen dat een op de vijf mensen hier niet weet waarom we eigenlijk kerstmis vieren. Daar ligt dus een taak voor de kerk.
Voor zowel Gerdien als mij zitten er een aantal diensten in het verschiet. Gerdien werkt mee aan kerkdiensten in zowel Bromma als in onze gemeente in Hässelby. Tussen kerst en oud en nieuw hebben we samen een dienst. Daarnaast heb ik een paar diensten in andere gemeenten waar de focus ligt op zending. De periode december/januari is altijd de tijd voor de grote zendingscollecte in onze kerk. Dit jaar is het thema "Hoppets tid", een tijd van hoop. De hoop van het evangelie op verschillende manieren voor een wereld "verloren in schuld" zoals het kerstgezang zegt.

Vanaf deze plaats willen we u ook allemaal een goede kersttijd wensen! Dat doen we met een foto uit een Stockholm in kerstsfeer. Molgen de mensen hier opnieuw ontdekken waar het met kerstmis werkelijk om gaat!

Geen opmerkingen: