20090409

Gezegende paasdagen

We willen u allemaal gezegende paasdagen toewensen. Vandaag is het Witte Donderdag. Vanavond komen we bijeen voor wat hier in Zweden meestal een "Getsemané-moment" wordt genoemd. We vieren avondmaal met elkaar en lezen de texten over Getsemané. Zo leiden we de dagen rond Pasen in, in een moment van gezamenlijke viering rond de Tafel. Een tijd van stilte en ingetogenheid, om dan te culmineren in de Paasmorgen als de traditionele groet Christus is opgestaan klinkt.

We zullen vermoedelijk niet met zovelen zijn. De paasdagen zijn voor veel mensen vrije dagen in de mooiste tijd van het jaar hier in het noorden. Mensen gaan naar hun buitenhuisjes, of met hun sneeuwscooters erop uit. Zoveel mensen zijn weg, dat de gemeente in Kiruna jarenlang geen diensten op Pasen heeft gehouden. Wij zijn daar toch mee begonnen - is niet immers het Paasfeest het allerbelangrijkste feest van de kerk? En hoewel we niet met velen zijn hebben we toch goede bijeenkomsten gehad de laatste jaren. Daar hoopen we ook dit jaar weer op. En we hopen dat ook u waar u zich bevindt een goede gemeenschap met medechristenen mag beleven deze Pasen.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

beste gerard , lieve vrienden

weet dat we jullie goede en zegenrijke pasen toewensen. De Heer is waarlijk. Ga door daar voor de Samen. Gods hart gaat naar hen uit.
een hartelijke broedergroet
robbert jan perk

robbert-jan zei

beste gerard

ga door op deze moedige weg bij de samen. Ik blijf biddend met jullie verbonden voor de oogst ook daar.
elk mensenkind telt voor Hem.
broedergroet rj