20140326

Bezoek in het noorden

Het afgelopen weekend bracht ik een bezoek aan de gemeente in Edsbyn, een plaatsje in Noord.Zweden. Op zaterdag hadden we een avond over zending, waarin  met name Europa en AziĆ« centraal stonden. Het was een goed bezochte avond, zo'n 50 mensen. Het is altijd een voorrecht om ergens over het onderwerp zending te mogen praten. De gemeente in Edsbyn was ook niet helemaal onbekend, ik was daar al wel eens vaker geweest toen we nog in het noorden woonden.

De zondag stond in het teken van een zendingsdienst, waar ik preekte over het thema "hoop", aan de hand van texten uit zowel Habackuk als uit Johannes.  Als mensen iets nodig hebben niet in de laatste plaats in Europa is het wel hoop in deze tijd. Dat is wat we als kerk vooral te bieden hebben: hoop, gebaseerd op het evangelie van onze Heer.

Ik logeerde dat weekend bij een pastor die opgegroeid was in het dorp en net voor zijn pensioen teruggekeerd was. Hij was nu al weer een heel aantal jaren met pensioen maar actief op allerlei manieren. Tussen de bedrijven door hadden we heel wat gesprekken over zending in vroeger jaren en over de locale geschiedenis in het dorp!

Geen opmerkingen: