20140609

Chinees bezoek

Een goede en strategische manier om zending te bedrijven is om steun te geven aan de opleiding van pastors. Op die manier krijgt een investering in het werk van één persoon een veel groter effect. Als we iemand trainen om zelf anderen te trainen betekent dat dat we indirect heel veel meer mensen bereiken. We helpen de kerk ter plaatse om een zendingskerk te zijn.

Pastors Zhao en Ge uit China
De afgelopen jaren heeft onze zweedse denominatie twee pastors uit China geholpen om aan de Theologische Hogeschool van onze kerk een mastersexamen in theologie te doen. Beide zijn pastors en beide zijn leraren aan een theologisch seminarium dat pastors opleidt voor heel centraal China. Vorige week was het examen en de diplomauitreiking in Stockholm. Eén van de beide pastors is een pionier van het eerste uur. Ze deed haar pastorsopleiding aan het seminarium in Nanjing, in de allereerste klas na de Culturele Revolutie. Daarna togen ze naar Wuhan, een van de grootste steden in het land, en startten het seminarium daar. Daarnaast startte ze een gemeente die sindsdien enorm gegroeid is.

China heeft een groot gebrek aan pastors. Nu zijn er plannen om, met toestemming van de overheid, een nieuwe en veel grotere campus te bouwen. Om zo meer pastors te kunnen opleiden.

Voor ons is het contact met hen leerzaam en inspirerend geweest. Onze kerk heeft een jarenlange relatie met de kerk in dat deel van China en we zien uit naar een hechte samenwerking ook in de toekomst!

Geen opmerkingen: