20170601

Feest in Vårgårda

Wij zijn juist teruggekomen van het dorp Vårgårda, niet zo heel ver van Gotenburg in een landelijk gebied. Hier hield de kerk haar jaarvergadering, dit maal voor het eerst uitgebouwd tot een grotere happening. Met programma's voor kinderen, jongeren en voor mensen die niet aan de jaarvergadering ddelnamen. Er waren meer mensen dan andere jaren, en er was een feestelijke stemming. Goede studies, lancering van een jaar met het Marcusevangelie, concerten, voor elk wat wils.

Met internationale gasten, foto Stefan Enilsson
Zelf was ik verantwoordelijk voor met name de internationale gasten. Tien leiders van denominaties vanuit de hele wereld. We hadden speciale bijeenkomsten met hen en bespraken onder meer hoe je op de beste manier het evangelie kunt uitdragen in de verschillende landen, maar ook bijvoorbeeld hoe de verschillende landen met migranten omgaan. Leiders uit China, Japan, Ecuador, Nicaragua, de beide Congolanden, Estland en de VS waren hierbij betrokken. Dergelijke bijeenkomsten geven altijd weer nieuwe inspiratie en impulsen.

Onze denominatie heeft een visie om het aantal zendelingen te verhogen, en we konden onder meer bidden voor nieuwe zendelingen naar Ceuta, de Spaanse enclave in Marokko. Maar we ordineerden ook 18 nieuwe voorgangers en diakenen. Een flinke groep, hoop voor de toekomst, met de visie om tot 2025 minstens 50 nieuwe gemeenten te stichten in Zweden!


Geen opmerkingen: