20170708

Zending - Acts29

De afgelopen 2 weken stonden in het teken van de zending. Eerst een bijeenkomst in Karlskoga met een deel van de zendingswerkers van de Uniting Church. Drie families ontbraken helaas, door diverse oorzaken, maar het was een goede bijeenkomst. Onder meer was er familie die deze zomer uitgezonden wordt naar Ceuta, een enclave van Spanje aan de Marokkaanse kust. Een strategische plek voor een nieuw zendingsproject.

Acts29 op Hönö
Daarna was was ik op Hönö, een klein en mooi eiland voor de kust van Gotenburg. Daar organiseert de plaatselijke gemeente elk jaar een evangelische conferentie die een aantal duizenden deelnemers trekt. En soort van Opwekkingsconferentie zou je kunnen zeggen. Op woensdag is het daar "zendingsdag", met gebed voor mensen die verschillende bedieningen ingaan. Er was ook een bijeenkomst van Zweedse deelnemers en leiders van Acts29 (Handelingen 29), een internationale beweging van onze kerk die samen met zusterkerken elk jaar een drietal discipelschapscholen van 3 maanden organiseert. Dit gebeurt nu al 13 jaar en in meer dan 10 landen, en vele jongeren hebben hun roeping zo ontdekt.

Aangezien er zoveel mensen op Hönö zijn wordt er een bijeenkomst georganiseerd waar men ervaringen uitwisselt en getuigenissen kan horen over hoe God werkt. Ditmaal een ontmoeting op de rotsen aan het water!

Geen opmerkingen: